Як відрізнити якісні прянощі від підробок: чорний перець

УВАГА! ДЕШЕВА НЕЯКІСНА СИРОВИНА У ПРИПРАВАХ – ЦЕ НЕБЕЗПЕКА ДЛЯ ЖИТТЯ

Якість перцю меленого безпосередньо залежить від якості перцю горошком, з якого він виготовляється. Тому якісний перець – це в першу чергу стиглі горошини з повною серцевиною, в якій містяться речовини, що відповідають за смакові властивості перцю. Саме помел високоякісних горошин можна назвати справжнім меленим чорним перцем.

НЕЯКІСНИЙ ПЕРЕЦЬ

 

НЕЯКІСНИЙ ПЕРЕЦЬ – недозрілі, прілі, гнилі горошини, порожні всередині – без смаку, гостроти та запаху. 

 

ЯКІСНИЙ ПЕРЕЦЬ

 

ЯКІСНИЙ ПЕРЕЦЬ – стиглі горошини з повною серцевиною, у якій містяться речовини, що відповідають за смакові властивості перцю.

 

ВАЖЛИВО ЗНАТИ! СМАКОВІ ВЛАСТИВОСТІ ПЕРЦЮ

ПІПЕРИН (Piperine) – головний показник смаку перцю. Відповідає за гостроту та пекучість – характеристики, за які споживачі його купують. У складі якісного перцю горошком не менше 4% піперину.

ЕФІРНА ОЛІЯ (Volatile Oil) – додає перцю характерний «теплий» аромат, насиченість і повноту смаку. У складі якісного чорного перцю горошком від 1% ефірних олій та вище. Піперин та ефірні олії містяться в ядрі горошини перцю.

ПЕРЕЦЬ ЧОРНИЙ ГОРОШКОМ ТМ «ПРИПРАВКА» МАЄ ВИСОКІ СМАКОВІ ПОКАЗНИКИ:                                                                                                                                2% ефірних олій, 4% піперину 

   

 

 

СПРАВЖНІЙ ЧОРНИЙ МЕЛЕНИЙ ПЕРЕЦЬ – НЕ ЧОРНОГО КОЛЬОРУ!                                    Перець горошком має тонку чорно-коричневу оболонку, під якою знаходиться світле ядро. Тому, мелений чорний перець ніколи не має однорідного чорного кольору! Колір справжнього перцю неоднорідний, складається з частинок сірого, світло-коричневого кольору з легким зеленуватим відтінком. Чим чорніший мелений перець, тим більше в ньому домішок.

ДЕШЕВІ ПІДРОБКИ ПЕРЦЮ ЧОРНОГО МЕЛЕНОГО МОЖУТЬ МІСТИТИ:

  • камені, землю, пил
  • гілки, сміття
  • скло, пластмасу
  • металеві домішки бруд, комах, личинки
  • екскременти тварин
  • пусті недозрілі зерна
  • небезпечні патогенні мікроорганізми

ТМ Приправка ставить для себе високі вимоги до продукту, який ми пропонуємо нашим покупцям, тому ми використовуємо багаторівневий підхід до очищення сировини.

ПЕРЕЦЬ ТМ «ПРИПРАВКА» ПРОХОДИТЬ 7 СТУПЕНІВ ОЧИЩЕННЯ СИРОВИНИ

    ​СПОСОБИ ЗДЕШЕВЛЕННЯ ТА ФАЛЬСИФІКАЦІЇ ПЕРЦЮ ЧОРНОГО МЕЛЕНОГО  Несумлінні виробники можуть додавати під час помолу спент, лушпиння гречки, гірчичний шрот, борошно, крохмаль, мелений рис. Якщо перець має землисто-чорний або однорідний темно-сірий колір, то до складу додали спент (лушпиння) – відходи перцю після віджиму ефірних олій, які позбавлені характерної гостроти, смаку та запаху, а також відходи від очищення перцю (гілки, пусті та гнилі горошини, плодоніжки, стебла та ін.). Коричневий відтінок свідчить про наявність у складі меленого коріандру, жовтуватий колір перцю надає гірчичний шрот.

       ЯК ВІДРІЗНИТИ ЯКІСНИЙ ЧОРНИЙ МЕЛЕНИЙ ПЕРЕЦЬ ВІД ПЕРЦЮ З ДОМІШКАМИ?

                              БІЛЬШІСТЬ ВИРОБНИКІВ ВИКОРИСТОВУЮТЬ ДЕШЕВУ НЕОЧИЩЕНУ СИРОВИНУ, ЯКА МОЖЕ МІСТИТИ:

  • Землю, пил, каміння
  • Скло, пластмасу
  • Металодомішки
  • Комах та їх личинки
  • Екскременти тварин
  • Прілу та гнилу сировину висушену і перемелену в порошок
  • Плоди і частини рослин заражені цвіллю

    ВИКОРИСТАННЯ ДЕШЕВОЇ СИРОВИНИ З МІКРОБІОЛОГІЄЮ, ЩО НЕСЕ ЗАГРОЗУ ЗДОРОВ’Ю:

  • Цвіль (плісняві гриби)
  • Кишкова паличка
  • Патогенні мікроорганізми
  • Сальмонела

                                                                           УВАГА! КУПУЮЧИ НЕЯКІСНЕ ТИ ПЛАТИШ СВОЇМ ЗДОРОВ’ЯМ

Цвіль – це ознака зараження сировини пліснявими грибами, які виділяють небезпечні для здоров'я токсини (охратоксини і афлотоксини). Охратоксини та афлотоксини вражають нирки, органи шлунково-кишкового тракту, руйнують клітини печінки, викликаючи гострі гепатити. Можуть призвести до незворотних змін в організмі людини. Стійкі до теплової обробки продукту.                                                                                                                                                                                                                  ЯК ВИЗНАЧИТИ СПРАВЖНІЙ ЧОРНИЙ ПЕРЕЦЬ?

Якість перцю визначається щільністю його горошини, яка залежить від ступеня стиглості перцю в період збору врожаю. Легкі (недозрілі, порожні) зерна з низькою щільністю цінують менше – вони не містять необхідної кількості піперину та ефірних олій. Щільність якісного перцю має бути не менше ніж 490 г/л. Такий перець характеризується підвищеним вмістом піперину (не менше ніж 4,0%) та ефірних олій (не менше ніж 2,0%). Перець горошком ТМ «Приправка» має щільність не менше ніж 610 г/л, що свідчить про використання стиглих якісних зерен перцю.

ВИЗНАЧ САМ ЯКІСТЬ ЧОРНОГО ПЕРЦЮ ГОРОШКОМ

Для експерименту вам знадобиться кілька зразків перцю чорного горошком, кожного виду по 20 г і 120 мл спирту або горілки (для кожного зразка).

      А ЗА ЩО ТИ ПЛАТИШ ГРОШІ?

Кількість горошин на поверхні рідини свідчить про наявність порожніх неякісних зерен, у яких щільність менше 490 г / л. Чим більше легких горошин спливло, тим більше в пачці перчин, які не містять піперин і ефірні олії, за які особливо цінується чорний перець.

ЗАСНОВНИК ТМ «ПРИПРАВКА» ОСОБИСТО КОНТРОЛЮЄ ЯКІСТЬ ПРОДУКТІВ:

  • Разом з командою технологів та представниками відділу постачання особисто відвідує фермерські господарства і плантації в країнах зростання сировини
  • Проводить особистий аудит заводів постачальників
  • Затверджує специфікації (вимоги з якості, що використовуються при виробництві приправ), які відповідають стандартам України та ЄС.

За 2 роки, він відвідав такі екзотичні країни Бразилія, Індонезія, В’єтнам, Китай, Індія та дізнався який чорний перець пекучиший та ароматніший, як його краще обирати та визначити його якість у себе на кухні. Пропонуємо Вам переглянути наше відео.

ТМ «ПРИПРАВКА». ХАРЧОВА БЕЗПЕКА ГАРАНТОВАНА!

 

16 Червень 2017