• Про нас /
  • Новини /

ТМ Pripravka - перший в Україні виробник приправ та прянощів, який встановив на своєму виробництві паровий стерилізатор.

У 2019 році ТМ Pripravka почала новий етап розвитку – як новатор категорії ми запровадили СТЕРИЛІЗАЦІЮ спецій та прянощів паром.

20 років ми займаємось прянощами, травами та спеціями. Протягом двох десятиліть ми розвиваємо концепцію створення нових смаків натуральних приправ, які відрізняються на ринку своєю інноваційністю та оригінальністю. 

Проте новатори ми не тільки у розширенні гастрономічних смаків українців, але й у питаннях якості. Вже протягом декількох років ми досліджуємо показники якості спецій та приправ та адаптуємо специфікації під жорсткі світові вимоги та замінюємо постачальників. Віднедавна, ми стали першим в Україні виробником приправ та прянощів, що стерилізує сировину. Це дозволить максимально знизити мікробіологічне зараження сировини, збільшити терміни придатності та гарантувати безпечність продукту. 

Якість сировини залежить від умов її вирощування та зберігання. Ґрунт, на якому вирощують прянощі, може бути заражений патогенними мікроорганізмами, звідки бактерії потрапляють різними шляхами в середину та на поверхню прянощів.

Умови зберігання зібраної сировини часто не відповідають санітарним нормам. Фермери висушують прянощі на подвір’ях просто неба, і до сировини потрапляють не лише пісок, каміння, скло, волосся, а й екскременти тварин і птахів, комахи і їх личинки, які можуть бути переносниками різних бактерій. Така сировина несе велику загрозу для організму людини. Проте якщо проводити знезараження таких прянощів за допомогою стерилізації, це дозволить гарантувати повну харчову безпеку продукту.

Парова стерилізація – один з найбезпечніших та найпопулярніших методів боротьби із  мікробіологією у світі. Проте в Україні такий спосіб рідкість через високі інвестиції в обладнання. Головна ціль стерилізації – знищити та створити умови, при яких мікроорганізми більше не будуть розвиватися далі.

 

 

31 Липень 2020