Смородиновий зефір від Лізи Глінської та ТМ Приправка
ЩО ВАМ ПОТРІБНО:
Яблук кислих сортів для яблучного пюре | 350 г |
Яблучного пюре (увареного) | 130 г |
Цукру | 150 г |
Білка | 30 г |
Смородинового пюре | 100 г |
Води | 60 мл. |
Цукру | 200 г |
Агар-агару силою гелю 1200 г / см2 «Happy Baking» | 10 г |
Рецепт:
Авторський рецепт від Лізи Глінської!
Інгредієнти розраховані на 15 шт
Продукти, які потрібні для приготування Зефіру:
Готуємо яблучне пюре. Очищуємо яблука від шкірки і насіння нарізаємо на невеликі шматочки, ставимо в мікрохвильовку. Запікаємо. Пробиваємо занурювальним блендером до однорідної консистенції і протираємо через сито. Якщо пюре занадто рідке, додатково уварюємо його на плиті. Прибираємо підготовлене пюре на ніч в холодильник, щоб пектин стабілізувався.
Підготовлене яблучне пюре перемішати з цукром.
Збити в комбайні, насадкою «вінчик». Маса повинна посвітлішати і збільшитися в обсязі. Додати білок. Продовжувати збивати на невеликій швидкості, щоб не перебити масу.
Паралельно в сотейник відправити пюре смородини, воду,
.. агар-агар силою гелю 1200 г / см2 «Happy Baking» і цукор. Все це перемішати.
Поставити на вогонь і при постійному помішуванні довести до температури 104 градусів.
Одержаний смородиновий сироп, влити у яблучно-білкову масу, що збивається, тонкою цівкою.
Продовжувати збивати. Маса повинна збільшитися в обсязі, стати щільною і стійкою. Фото 9. І, коли вона досягне температури, не нижче 40 градусів (буде трохи тепла) і добре тримати форму, перекласти її в кондитерський мішок з насадкою «Закрита зірка» 10 мм.
... відсадити зефір.
Дати йому постояти близько 6-10 годин при кімнатній температурі, щоб він стабілізувався.
Присипати цукровою пудрою, з'єднати половинки.
Зефір готовий.