Шоколадний мус із вишневою начинкою від Лізи Глінської та ТМ Приправка
ЩО ВАМ ПОТРІБНО:
Молоко | 200 мл. |
Вершки 1 частина жирністю не менше 30% | 100 мл. |
Чорний шоколад | 200 г |
Желатин екстра пружний 240 bloom «Happy Baking» | 5 г |
Вода | 25 мл. |
Вершки 2 частина жирністю не менше 30% | 250 мл. |
Вишня без кісточки | 200 г |
Вода | 50 мл. |
Кукурудзяний крохмаль | 15 г |
Цукрова пудра | 20 г |
Рецепт:
Авторський рецепт від Лізи Глінської!
Продукти, які потрібні для приготування десерту:
Інгредієнти для шоколадного мусу:
200 мл молока
100 мл вершків (1 частина) жирність не менше 30%
200 г чорного шоколаду
5 г желатину екстра пружного 240 bloom «Happy Baking + 25 мл води
250 мл вершків (1 частина) жирність не менше 30%
Залийте желатин водою кімнатної температури (1:6), залишити на 10-15 хвилин, аби желатин набряк.
Молоко з’єднати з вершками (1 частина), прогріти на вогні до парування.
З’єднати з набряклим желатином
... та вилити у шоколад.
Пробити занурювальним блендером до однорідної консистенції
Накрити плівкою у контакт та прибрати до холодильника, аби маса охолола до температури приблизно 32 градуси. Вона не повинна бути теплою.
Збити 2-гу частину вершків до стійких піків.
... об’єднати з підготовленою шоколадною масою. Мус готовий.
Вкласти у прозорі склянки мус. Прибрати на декілька годин до холодильника.
Інгредієнти для вишневої начинки:
200 г вишні без кісточки
50 мл води
15 г кукурудзяного крохмалю
20 г цукрової пудри
Змішати всі інгредієнти. Відправити до сотейника. При постійному помішуванні, на середньому вогні, довести до зникнення присмаку крохмалю. Проварити 1 хвилину.
Остудити начинку.
Вкласти зверху мусу, що вже застиг, вишневу начинку.
Смачного:)