Шоколадний мус із вишневою начинкою від Лізи Глінської та ТМ Приправка
YOU NEED:
| Молоко | 200 ml | 
| Вершки 1 частина жирністю не менше 30% | 100 ml | 
| Чорний шоколад | 200 g | 
| Желатин екстра пружний 240 bloom «Happy Baking» | 5 g | 
| Вода | 25 ml | 
| Вершки 2 частина жирністю не менше 30% | 250 ml | 
| Вишня без кісточки | 200 g | 
| Водаишня без кісточки | 50 ml | 
| Кукурудзяний крохмаль | 15 g | 
| Цукрова пудра | 20 g | 
Recipe:
Авторський рецепт від Лізи Глінської!
Продукти, які потрібні для приготування десерту:

Інгредієнти для шоколадного мусу:
200 мл молока
100 мл вершків (1 частина) жирність не менше 30%
200 г чорного шоколаду
5 г желатину екстра пружного 240 bloom «Happy Baking + 25 мл води
250 мл вершків (1 частина) жирність не менше 30%
Залийте желатин водою кімнатної температури (1:6), залишити на 10-15 хвилин, аби желатин набряк.

Молоко з’єднати з вершками (1 частина), прогріти на вогні до парування.  

З’єднати з набряклим желатином

 ... та вилити у шоколад.

Пробити занурювальним блендером до однорідної консистенції

Накрити плівкою у контакт та прибрати до холодильника, аби маса охолола до температури приблизно 32 градуси. Вона не повинна бути теплою.

Збити 2-гу частину вершків до стійких піків.  

... об’єднати з підготовленою шоколадною масою. Мус готовий.

Вкласти у прозорі склянки мус. Прибрати на декілька годин до холодильника.

Інгредієнти для вишневої начинки: 
200 г вишні без кісточки
50 мл води
15 г кукурудзяного крохмалю
20 г цукрової пудри
Змішати всі інгредієнти. Відправити до сотейника. При постійному помішуванні, на середньому вогні, довести до зникнення присмаку крохмалю. Проварити 1 хвилину.

Остудити начинку.


Вкласти зверху мусу, що вже застиг, вишневу начинку.

Смачного:)
 
