Мармуровий кекс з шоколадною глазур'ю від Лізи Глінської та ТМ Приправка
YOU NEED:
Вершкове масло | 120 g |
Паста з фундуку | 30 g |
Цукрова пудра | 120 g |
Яйця кімнатної температури | 2 pcs. |
Борошно пшеничне | 140 g |
Розпушувач подвійної дії з винним каменем «Happy Baking» | 8 g |
Фундук (подрібнений) | 50 tablespoon |
Фундук | 100 g |
Какао порошок | 10 g |
Воды | 150 ml |
Цукру | 100 g |
Чорного рому (за бажанням) | 30 ml |
Чорного шоколаду | 400 g |
Рослинної олії (рефінованої) | 50 g |
Recipe:
Авторський рецепт від Лізи Глінської!
Продукти, які потрібні для приготування десерту:
На 2 кекси розміром - 16х5 см, висотою 6 см
Горіховий кекс:
50 г вершкового масла
30 г фундучной пасти
60 г цукрової пудри
50 г яйця (1 шт) кімнатної температури
70 г борошна пшеничного
4 г розпушувача подвійної дії з винним каменем «Happy Baking»
50 г Фундук (подрібнений)
Підготувати фундучну пасту.
Обсмажити фундук в духовці при температурі 170 градусів, 12-15 хвилин. Поки він ще гарячий, подробити його в кавомолці або в блендері з ножами до стану пасти.
Розм'якшене вершкове масло (кімнатної температури), змішати з фундучною пастою і збити в комбайні, за допомогою насадки «вінчик» (це ж можна зробити і ручним вінчик).
Додати цукрову пудру,
яйце - перемішати.
Борошно з'єднати з розпушувачем з винним каменем «Happy Baking», додати до основної маси, знову перемішати, щоб все борошно стало вологим.
подробити обсмажений фундук і додати в тісто.
Шоколадний кекс:
70 г вершкового масла
60 г цукрової пудри
50 г яйця (1 шт) кімнатної температури
70 г борошна пшеничного
10 г какао порошку
4 г розпушувача подвійної дії з винним каменем «Happy Baking»
Випікати при температурі 170 градусів, 40-45 хвилин.
Розм'якшене вершкове масло (кімнатної температури) взбити.
Додати цукрову пудру,
яйце. Продовжити взбивати.
Какао порошок просіяти через сито і змішати з розпушувачем з винним каменем «Happy Baking», потім з'єднати з борошном.
Додати до основної маси. Вимішати тісто, щоб все борошно стало вологою.
Підготувати форму. Змазати її м'яким вершковим маслом, присипати борошном.
Горіхове і шоколадне тісто закласти в кондитерські мішки.
Викласти тісто в форму, чередуючи шари.
Порада від Лізи: Для того, щоб вийшов гарний «мармуровий візерунок» необхідно дерев'яною шпажкою трохи змішати шари тіста, за прикладом дій на фото.
Випікати в розігрітій до 170 градусів духовці, до готовності, 40-45 хвилин. Готовність перевірити дерев'яною шпажкою.
Порада від Лізи: Якщо ви хочете зверху рівний, без горбів після випікання, кекс і щоб тісто не вилізло з форми, перед тим як ставити форму з тістом в духовку необхідно накрити кекс пергаментом, зверху поставити ще одне деко і щось важке. Так тісто не буде підніматися при випіканні, тобто кекс буде рівним, без горбів.
Сироп:
150 мл води
100 г цукру
30 мл чорного рому (за бажанням)
З'єднати в сотейнику воду, цукор і чорний ром (за бажанням). Довести до кипіння і розчинення цукру. Зняти з вогню.
Просочити гарячим сиропом, гарячий кекс.
Шоколадна глазур:
400 г чорного шоколаду
50 г рослинної олії (рафінованого)
100 г фундука
З'єднати чорний шоколад з рослинним маслом, прогріти до температури 45-50 градусів в мікрохвильовці або на паровій бані.
Додати подрібнений фундук.
Залити глазур'ю холодний, просочений кекс.
Прибрати в холодильник на 10-15 хвилин, щоб глазур стабілізувалася.
жна подавати.