Пончики з малиновою начинкою від Лізи Глінської
ЩО ВАМ ПОТРІБНО:
| Борошно пшеничне | 500 г |
| Яйця | 100 г |
| Молоко | 250 мл. |
| Цукор | 170 г |
| Сіль | 10 г |
| Холодне вершкове масло | 50 г |
| Сухі швидкодіючі EXTRA дріжджі з високою підйомної силою | 5 г |
| Рослинне масло (рафіноване) | 500 мл. |
| Кориця Exclusive Professional | 5 г |
| Малинове пюре (без кісточки) | 150 г |
| Кукурудзяний крохмаль | 10 г |
| Цукрова пудра | 20 г |
Рецепт:
Авторський рецепт від Лізи Глінської!

Продукти, які потрібні для приготування десерту:

Тісто:
500 г борошна пшеничного
100 г яєць (2 шт)
250 мл молока
70 г цукру
10 г солі
50 г холодного вершкового масла
5 г сухих швидкодіючих EXTRA дріжджів з високою підйомної силою
Додатково потрібно:
500 мл рослинного масла (рафінованого)
100 г цукру
3-5 г порошку кориці Exclusive Professional
Борошно з'єднати з дріжджами,

додати цукор, сіль,

Влити в чашу міксера молоко,

Додати яйця

і вершкове масло.

З'єднати суху частину з рідкою. Замісити тісто. Можна використовувати комбайн з насадкою «гак», так процес прискориться.


Порада від Лізи: Вимішувати тісто можна, за допомогою рук, протягом 10-15 хвилин. Спочатку маса може липнути до столу, але притрушувати борошном не потрібно. Буквально через 10 хвилин вимішування, тісто буде відходити від столу і не буде так прилипати. Зайве борошно може погіршити текстуру і пишність ваших пончиків.
Після вимішування тіста, перекласти його в миску, накрити сухим рушником, прибрати в місце без протягів, на 1 годину, для підйому тіста.


Деко змастити вершковим маслом, притрусити борошном.

Тісто, що підійшло, злегка прим’яти, сформувати кульки розміром з «волоський горіх» і на відстані один від одного, вкласти на підготовлене деко.

Накрити сухим рушником і прибрати в місце без протягів для 2-го підходу на 1,5-2 години.

Обсмажити пончики в розігрітій олії у фритюрі.

Поки вони ще гарячі, обваляти в цукрі. В цукор можна додати порошок кориці Exclusive Professional, за бажанням.

Малинова начинка:
150 г малинового пюре (без кісточки)
10 г кукурудзяного крохмалю
20 г цукрової пудри
Змішати в сотейнику всі інгредієнти. І при постійному помішуванні вінчиком, довести пюре до кипіння. Прокип'ятити 1 хв, щоб зник присмак крохмалю. Охолодити. Перед використанням перемішати лопаткою до гладкої консистенції. Помістити в кондитерський мішок (без насадки). Ножем зробити прокол в охолодженому пончику і наповнити його малиновою начинкою.

Смачного:)
