EXTRA ДРІЖДЖІ ШВИДКОДІЮЧІ ПІДЙОМНА СИЛА НА 35,7% ВИЩА*
Дріжджі – це одноклітинні дріжджові гриби. Вони виділяють бульбашки вуглекислого газу, які і «піднімають тісто». Якість дріжджів визначається підйомної силою і залежить від чистоти штаму дріжджових грибів, які вирощує конкретний виробник. Чим вище підйомна сила, тим швидше «підходить» тісто і пишніша випічка. Extra дріжджі «Happy Baking» єдині в Україні дріжджі сорту Екстра, 7г таких дріжджів достатньо для 1кг тіста.
Існує три види дріжджів: свіжі (пресовані), сухі активні, сухі швидкодіючі (інстантні)
ПРЕСОВАНI
Недолік: термін придатності обмежений, при кімнатній температурі зберігаються не більше доби. Необхідно заздалегідь замочити в теплій воді на 10-15 хвилин. Сильний характерний запах дріжджів.
СУХI АКТИВНI
На вигляд кулясті гранули різного діаметру.
Недолік: їх необхідно активувати – заздалегідь замочити в теплій воді на 10-15 хвилин.
СУХI ШВИДКОДIЮЧI IНСТАНТНI (англ. Instant – негайний)
На вигляд циліндричні гранули. Використовуються одразу – не вимагають попереднього замочування, змішуються безпосередньо з борошном. Характерний дріжджовий запах слабо виражений. Невибагливі до умов
зберігання - термін придатності 18 міс.
ПЕРЕВАГИ:
- Extra Дріжджі «Happy Baking» – це швидкодіючі (ІНСТАНТНІ) дріжджі сорту ЕКСТРА;
- *Висока підйомна сила – на 35,7% вища за показники нормовані ГОСТ. Вони піднімуть тісто за 45 хвилини. По ГОСТ 28483-90 підйомна сила для вищого сорту дріжджів 70 хв, для першого сорту – 85 хв.;
- Не потребують попереднього замочування, просто додати до борошна;
- 1 упаковка 7 г на 1 кг муки. У деяких виробників 1 упаковка (10-12 г) йде всього на 500 г борошна через меншу підйомну силу використовуваного виду дріжджових грибів;
- Універсальні у використанні – підходять для будь-якого виду тіста (різні види випічки).
ПРОФЕСІЙНА ПОРАДА ВІД ЛІЗИ:
У хлібній та кондитерській промисловості використовують пресовані дріжджі, для великих об’ємів виробництва. Вони дають більш стабільний результат, але потребують складного процесу підготовки тіста та можуть давати специфічний дріжджовий присмак при неправильному дозуванні та порушенні умов приготування тіста: температурний режим, час бродіння та вистоювання тіста. Вдома зручніше використовувати сухі інстантні дріжджі.
Їх якість та підйомна сила залежить від сорту дріжджів (чистоті штаму).
17 Грудень 2018